اولویت‌یندی عوامل مؤثر بر کیفیت ادراک شده از آب آشامیدنی با استفاده از روش MAIRCA (مطالعه‌ی موردی: شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر)
کد مقاله : 1452-ICM
نویسندگان
محمدجواد آذرشاهی *
دانش آموخته ی دکتری تخصصی، گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده مقاله
آب عنصر حیات و به نوعی کلیدی‌ترین عنصر برای تداوم زندگی بشر به شمار می‌رود. ادراک از کیفیت این عنصر فصل مشترک علوم متعددی است و ضرورت شناخت این امر برای بهبود سیاست‌گذاری در این صنعت کاملاً ضروری است. به همین جهت شناخت میزان اهمیت عوامل مؤثر بر ادراک از کیفیت آب آشامیدنی لازم به نظر می‌رسد. در همین راستا این مطالعه با هدف شناخت عوامل مؤثر بر ادراک از کیفیت آب آشامیدنی از نظر مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهرستان ملایر اجرا شد. این بررسی یک مطالعه‌ی کاملاً کمی از نوع کاربردی و مقطعی است که از نظرات خبرگان بهره برده است. برای گردآوری داده‌ها از ابزار پرسشنامه‌ی محقق ساخته استفاه شد. در تحلیل داده‌ها از روش تحلیل مقایسه‌ای چند شاخصه ایده‌آل ـ واقعی (MAIRCA) موسوم به مایرکا بهره‌گرفته شد. بدین منظور 11 نفر از خبرگان آشنا به موضوع به صورت هدفمد انتخاب و در مطالعه مشارکت داده شدند. این تحقیق مجموعه‌ای از 11 عامل کلیدی را پیشنهاد می‌کند که هسته اصلی سازه «عوامل مؤثر بر درک کیفیت از آب آشامیدنی» را تشکیل می‌دهند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که قیمت ادراک شده مهمترین و خصوصیات جمعیت‌شناختی کم‌اهمیت‌ترین عوامل در تأثیرگذاری بر ادراک از کیفیت آب آشامیدنی هستند.
کلیدواژه ها
کیفیت ادراک شده، آب آشامیدنی، روش MAIRCA.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی