معرفی و اهداف کمیته علمی :
کمیته "مدیریت فناوری اطلاعات" در بیستویکمین کنفرانس مدیریت، بر نقش محوری فناوری اطلاعات و هوشمصنوعی در حل ابر چالشهای پیش روی کشور و بنگاهها تمرکز خواهد داشت. فناوری اطلاعات، به عنوان یک عملیات حیاتی و ضروری در سازمانها، نقش بسزایی در افزایش کارایی، بهینهسازی فرآیندها و تسهیل تصمیمگیری در سطح شرکتها ایفا مینماید. در مقیاس وسیعتر، این فناوری به تغییرات رفتاری تاثیرگذار بر کیفیت زندگی افراد جامعه کمک میکند. سیستمهای اطلاعاتی با بکارگیری فناوریهای نوین و هوشمند به مقابله با ابرچالشهایی چون امنیت سایبری، مدیریت داده و ارتقاء تجربه کاربری میپردازد که نه تنها به نفع بنگاههاست، بلکه به رفاه و پیشرفت کلی جامعه یاری میرساند.هدف اصلی کمیته فناوری اطلاعات، به اشتراکگذاری دانش، تجارب و استراتژیهای نوآورانه در حوزه فناوری اطلاعات و هوشمصنوعی به منظور حل چالشهای کنونی جامعه و معرفی آخرین تحولات و فناوریها در این عرصه میباشد. با توجه به انتخاب موضوع "مدیریت ابر چالشها و حکمرانی هوشمند" کمیته فناوری اطلاعات علاوه بر موضوعات کلی مرتبط با فناوری اطلاعات تمرکز ویژه ای بر موضوع هوشمندی و چالشهای فناوری اطلاعات در موضوع حکمرانی هوشمند خواهد داشت. . بهبود شفافیت و پاسخگویی از طریق ایجاد سیستمهای هوشمند برای افزایش شفافیت در فرآیندهای حکمرانی و پاسخگویی به نیازهای شهروندان ، استفاده از دادههای کلان برای تصمیمگیری، مشارکت شهروندان از طریق فناوری، کارایی و بهینهسازی فرآیندها و مدیریت ابر چالش ها ، ریسک و بحران از طریق فناوری از جمله مباحثی است که در سخنرانی ها ، کارگاهها و مقالات مربوط به این محور در اولویت قرار خواهند گرفت.
اهداف این کمیته در راستای محور اصلی کنفرانس عبارتند از:
- بررسی و تحلیل چالشهای کلیدی فناوری و هوشمصنوعی در رابطه با حکمرانی هوشمند: شناسایی چالشهای فناوری اطلاعات و هوشمصنوعی که بنگاهها و جامعه با آنها مواجه هستند و بررسی شیوههای پاسخ به این چالشها.
- توسعه و ترویج راهکارهای هوشمصنوعی : معرفی روشها و الگوریتمهای نوین هوشمصنوعی و یادگیری ماشین به منظور بهبود فرآیندها و خدمات سازمانی.
- فناوریهای نوآورانه در مدیریت دادهها: تجزیه و تحلیل شیوههای نوین جمعآوری، پردازش و تحلیل دادهها و بررسی کاربرد آنها در تسهیل تصمیمگیری و استراتژیک.
- امنیت سایبری: بررسی و معرفی راهکارهای به روز برای حفاظت از دادهها و زیرساختهای دیجیتال در مواجهه با تهدیدات سایبری.
- توسعه مهارتهای فناوری اطلاعات و هوشمصنوعی: ایجاد و توسعه برنامههای آموزشی و کارگاههای عملی برای ارتقاء مهارتهای فنی، مدیریتی و هوشمصنوعی در میان حرفهایها.
- شبکهسازی و همکاری بینرشتهای: ایجاد فرصتهای همکاری بین محققان، متخصصان و فعالان صنعت به منظور تبادل اندیشهها و تجربیات در حوزههای مرتبط با فناوری.
- تحقیق و توسعه در حوزه تجربه کاربری: بررسی نیازها و تغییرات در رفتار کاربران و تأثیر آن بر طراحی و بهبود نرمافزارها و خدمات دیجیتال.
- تبادل تجربیات موفق: ارائه الگوهای موفق از بنگاههایی که توانستهاند از فناوری اطلاعات و هوشمصنوعی بهعنوان ابزاری برای رشد و ارتقاء خدمات بهرهبرداری کنند.
محورهای کمیته مدیریت فناوری اطلاعات:
- هوشمصنوعی و یادگیری ماشین : بررسی کاربردهای هوشمصنوعی و روشهای یادگیری ماشین در بهینهسازی فرآیندهای کسبوکار، تحلیل دادهها و پیشبینی روندهای بازار.
- امنیت سایبری و حفاظت از دادهها در فضای حکمرانی هوشمند : تحلیل چالشها و راهکارهای نوین در امنیت اطلاعات، مدیریت ریسکها و حفاظت از دادههای حساس بنگاهها.
- حکمرانی داده ، مدیریت داده و تحلیل کلانداده با هدف حکمرانی هوشمند: بررسی روشهای نوین جمعآوری، ذخیرهسازی و تحلیل دادهها، و چگونگی بهرهبرداری از کلاندادهها برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک. کاوش در چگونگی استفاده از تحلیلهای داده برای طراحی و اجرای سیاستهای عمومی مؤثر
- تحول دیجیتال و نوآوری سازمانی: مطالعه در مورد فرآیندهای تحول دیجیتال و چگونگی پیادهسازی فناوریهای نوین در بافت سازمانی بهمنظور افزایش بهرهوری و نوآوری.
- تجربه کاربری و طراحی خدمات دیجیتال: بررسی نیازها و رفتارهای کاربران در دنیای دیجیتال و تأثیر آن بر طراحی و بهبود تجربه کاربری.
- فناوریهای نوین ، ابری و زیرساختهای IT برای حکمرانی هوشمند : بحث درباره مزایا و چالشهای مربوط به استفاده از خدمات ابری و نحوه بهبود زیرساختهای فناوری اطلاعات.
- فناوریهای نوین در ارتباطات و همکاری با هدف حکمرانی هوشمند : بررسی سیستمهای نوین ارتباطی و همکاری، از جمله زیرساختهای دیجیتال و تأثیر آنها بر تعاملات سازمانی.
- توسعه مهارتهای فنی و انسانی در عصر دیجیتال: بررسی نیاز به آموزش و توسعه مهارتهای فنی و نرم در راستای تطابق با تغییرات سریع فناوری.
*محورهای ذکر شده شامل اولویت های کمیته علمی می باشد، شایان ذکر است علاوه بر محورهای فوق، مقالات در تمامزمینه های مرتبط با مدیریت فناوری اطلاعات و مدیریت سیستمهای اطلاعاتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دبیر علمی کمیته :
آمنه خدیور، عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران a.khadivar@alzahra.ac.ir
دبیر اجرایی کمیته:
رها بصرایی ، دانش آموخته مدیریت فناوری اطلاعات ،دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی، دانشگاه الزهرا،تهران، ایران ra.basraei@gmail.com
اعضای کمیته علمی :
- بابک سهرابی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
- پیام حنفی زاده، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
- سعید روحانی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
- علیرضا حسن زاده، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
- علی شایان، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
- سپهر قاضی نوری، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
- امیر مانیان، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
- روح الله تولایی، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه امام حسین(ع)، تهران، ایران.
- ندا عبدالوند، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.
- مینا رنجبرفرد، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.
- سعید جهانیان، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.
- ایوب محمدیان، عضو هیئت علمی گروه مدیریت فناوری اطلاعات ، دانشگاه تهران ، تهران، ایران.
- فاطمه عباسی، عضو هیئت علمی گروه صنعتی و مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
- علی عبدالهی، عضو هیئت علمی گروه صنعتی و مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.