| اهداف توسعه پایدار و نقش سازمان فائو در دستیابی به آنها از طریق سیستمهای کشاورزی و غذایی پایدار |
| کد مقاله : 1023-ICM |
| نویسندگان |
|
فاطمه کیخایی *، شادمان ویسی، میلاد نوری عضو هیئت علمی |
| چکیده مقاله |
| این مقاله به اقدامات سازمان فائو در دستیابی به اهداف توسعه پایدار با استفاده از روشهای نوآورانه در بخش کشاورزی و به طور ویژه در ایران در راستای هدف شماره 6 (SDGs6) و چالشهای پیشروی ایران در خصوص دستیابی به این هدف اشاره میکند. همچنین اقدامات و راهکارهای ضروری جهت دسترسی به هدف 6-4 (افزایش بهره وری آب و..) در ایران را بیان مینماید. به طور کلی اقدامات فائو در زمینه ارتقای بهرهوری آب، ترکیبی از پشتیبانی فنی، آموزش، دادهمحوری، و فناوریهای نو است که نقش مهمی در دستیابی به هدف 6-4 و تضمین امنیت آبی برای نسلهای آینده را دارد. فائو نقشی کلیدی در روند دستور کارتوسعه و مشارکت فعالی در گروه بین سازمانی و متخصص درشاخصهای اهداف توسعه پایدار داشته است. تلاشهای فائو بر این اصل استوار است که سیستمهای کشاورزی و غذایی تنها زمانی پایدار خواهند بود که به سه بعد اصلی توسعه پایدار، یعنی رشد اقتصادی، حفاظت از محیط زیست و عدالت اجتماعی فراگیر، دست یابند. کشور ایران که با بحران آبی روبروست برای رسیدن به پایداری آب، تحول چندبخشی و سریع در سیاستگذاری، اقدامات اجرایی و فرهنگ عمومی لازم است همچنین سیاستهای آبی نظیر تداوم کشاورزی سنتی، توسعه سدسازی و انتقال بینحوضهای و عدم مدیریت یکپارچه منابع آب بایستی اصلاح شوند تا از خشک شدن دشتها، بحرانهای اجتماعی ناشی از کمآبی، وابستگی شدید به واردات محصولات کشاورزی و افزایش مهاجرتهای اقلیمی از مناطق خشک به شهرها جلوگیری شود. |
| کلیدواژه ها |
| اهداف توسعه پایدار، بهرهوری آب، فائو، ایران |
| وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |
